ȘCOALA VIITORILOR PĂRINȚI

“Copii  bine îngrijiți  și   părinți fericiți!”

                Începând cu luna ianuarie 2020, la Spitalul Municipal Sebeș  se va lansa un proiect care constă în  cursuri gratuite de puericultură pentru viitorii părinți.

                Nevoia lansării acestui proiect s-a născut în urma discuțiilor cadrelor medicale, cu mamele care  au născut în maternitatea noastră și nu numai. Sursele de informații pe care le au la dispoziție viitorii părinți ( internetul, alți părinți, familia) generează de cele mai multe ori confuzii și de aceea ne dorim ca, la finalul acestui curs,  viitorii părinți să acumuleze minime informații dar importante, în ceea ce privește nașterea, aspectul și îngrijirea nou născutului și astfel să fie pregătiți pentru un test important din viața lor – apariția bebelușului.

                Cursul  va fi gratuit și se vor aborda subiecte  ca: nașterea și contactul skin to skin, ce se întâmplă cu nou născutul imediat dupa naștere, analizele în maternitate,  alăptarea ( beneficii, tehnica alăptării, probleme ale alaptării) , îngrijirea nou născutului.

               Așteptăm cu interes întrebările dumneavoastră  pentru a vă ajuta să traversați fără prea mare dificultate venirea pe lume a copilului. În formularul de înscriere , la rubrica observații, puteți să menționați un subiect pe care ați dori să îl discutăm.

 

                   La curs pot participa și ne dorim să participe atât mama cât și tatăl viitorului bebeluș. La sfârșitul cursului , vom răsplăti tăticii cu certificate de puericultură, pe baza căruia tăticii pot beneficia de  15 zile de concediu paternal plătit, conform legii nr.201/1999 aprobată prin H.G. nr. 244/2000.

( *cursul este recomandat în cazul sarcinii mai mare de 28 de săptămâni de sarcină-până în momentul nașterii).

      Data cursului – 30 martie 2020, ora 1630

      Locația  –  Sala de ședințe a Spitalului Municipal Sebeș.

      Speaker – dr. Negruțiu Manuela , medic specialist neonatolog

   Înscrierea este obligatorie pentru a preîntampina problemele care pot să apară din lipsa locurilor.

Informații suplimentare la telefon 0258732975, între orele 0900 – 1200.


  Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii:

  Nume*

  Prenume*

  Adresa de email

  Telefon*

  Mediul de rezidență *:

  Data probabilă a nașterii*:

  Număr persoane care vor participa*:

  Numele

  Prenumele

  Observații:

  Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale*