Noutăți,promovări,campanii medicale

#Materiale informative cu privire la educația sanitară și prevenție

#Materiale informative cu privire la educația sanitară și prevenție în contextul SARS-Cov 2.

Document preluat de pe pagina oficială a centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile. Pentru mai multe informații vă rugăm accesați:

http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-populatie

“Ecografie șold nou născut ”

De ce nou nascuților trebuie să li se facă ecografie de șold pentru screeningul displaziei de șold? Dar ce este displazie de șold? Displazia de dezvoltare a șoldului reprezintă un viciu de dezvoltare și o adaptare imperfectă a suprafețelor articulare ale capului femural și a cotulului, care determină ulterior luxația șoldului. Ecografia este o investigație noninvazivă, nu iradiază.

Momentul optim este vârsta de 6 săptămâni. Până la această vârstă leziunile displazice pot evolua spontan. Diagnosticarea precoce permite aplicarea unui tratament simplu, rapid, eficient și ieftin. Odată stabilit diagnosticul, recomandările în ceeea ce privește tratamentul, vor fi făcute de chirurgul ortoped pediatru și nu de cel care efectuează ecografia ( medic imagist, neonatolog, pediatru sau alte specializări). Ecografiile se vor efectua în clădirea secției de Pediatrie a Spitalulul Municipal Sebeș, o dată pe lună. Costul unei ecografii este de 130 RON. Programări la numărul de telefon 0258 732 665 în intervalul orar 11-14.