#Materiale informative cu privire la educația sanitară și prevenție în contextul SARS-Cov 2.

Cum purtăm masca medicală

Cum să purtăm masca corect

Curățarea și dezinfectarea suprafețelor din mediul înconjurător

Precizări privind conduita în autoizolare

Recomandări privind izolarea la domiciliu a persoanelor cu COVID

Întrebări și răspunsuri despre noul coronavirus (SARS-CoV-2)

Document preluat de pe pagina oficială a centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile. Pentru mai multe informații vă rugăm accesați:

http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-populatie

 

#AJUTSPITALULSOFIA

În stare de bine

”#AjutSpitalulSofia” – proiect care dotează Spitalul Municipal Sebeș cu echipamente medicale
Asociația Spital Sofia Sebeș sprijină accesul la echipamente și materiale medicale pentru corpul medical al Spitalului Municipal Sebeș, prin implementarea proiectului #AjutSpitalulSofia, al cărui scop în reprezintă dotarea Spitalului Municipal Sebeș cu echipamente medicale și oferirea de materiale și echipamente de protecție personalului medical care lucrează aici cu pacienții infectați cu noul coronavirus.
Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 5 luni (28.05.2020 – 27.10.2020) și beneficiază de o finanțare de 149.879 lei prin Programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Proiectul a luat naștere în contextul pericolelor pentru sănătatea publică generate de pandemia care se manifestă la nivel mondial, identificându-se astfel problema care a stat la baza formulării prezentei cereri de finanțare: nevoia achiziționării de aparatură pentru funcțiile vitale și de echipamente de protecție pentru Spitalul Sebeș.
Prioritatea generală este, în această perioadă, protejarea sănătății cetățenilor. Unitatea spitalicească deservește o populație de aproximativ 50.000 de locuitori din municipiul Sebeș și localitățile învecinate. Printre facilitățile publice de sănătate existente în Municipiul Sebeș, se numără, pe lângă singurul spital, Spitalul Municipal Sebeș, 19 cabinete medicale individuale publice, 2 cabinete medicale individuale private și 11 farmacii/puncte farmaceutice private și unul public. Spitalul Municipal Sebeș are 231 de paturi spitalizare continuă și alte 15 paturi spitalizare de zi si 8 paturi însoțitori. Serviciile medicale sunt asigurate de o echipa ce reunește peste 260 de angajați, dintre care 56 sunt medici cu specializare în toate ramurile medicale de bază: pediatrie, chirurgie pediatrică, ortopedie pediatrică, ORL, dermatovenerologie, reabilitare medicală, infecțioase, cardiologie, neurologie, medicină de urgență, anestezie și terapie intensivă, epidemiologie, servicii paraclinice, etc.
Având în vedere situația de urgență, toate datele privitoare la fundamentarea achizițiilor propuse prin proiect au fost culese direct de la unitatea spitalicească. Echipamentele individuale de protecție – măști, mănuși, combinezoane – precum și ventilatoarelor și kiturile de testare sunt esențiale pentru spitale, cadrele medicale, pacienți și importanța lor în număr suficient se poate traduce, din păcate, uneori în vieți omenești. Deși au fost întreprinse și alte acțiuni de dotare a spitalului, activitățile proiectului sunt necesare pentru că echipamentele și materialele existente nu sunt suficiente pentru întreg personalul și pentru deservirea tuturor cazurilor de bolnavi cărora se vor putea adresa Spitalul Municipal Sebeș.
Astfel, prin proiectul ”#AjutSpitalulSofia” se vor achiziționa în vederea dotării Spitalului Municipal Sebeș și punerii în funcțiune a următoarelor echipamente medicale: 1 Videolaringoscop pentru intubații dificile, 11 Purificatoare de aer Bio Zone, 2 Concentratoare oxigen staționar și materiale și echipamente de protecție: Mască pediatrică Wisp (1 buc), Mască full-face Amara View (1 buc), Combinezoane UF (60 buc), Combinezoane impermeabile (50 buc), Măști cu filtru FFP 2 (150 buc), Măști UF (10000 buc), Halate chirurgicale impermeabile (500 buc), Vizieră protecție reutilizabilă (500 buc), Mănuși consultație nepudrate (13000 buc).
Măsurile proiectului se axează pe patru priorități:
– limitarea răspândirii virusului în rândul comunității și a cadrelor medicale, prin măsuri specifice;
– asigurarea furnizării de echipamente medicale pentru Spitalul Municipal Sebeș;
– asigurarea de produse și materiale de protecție a personalului medical;
– punerea la dispoziția comunității a informațiilor specifice relevante pentru combaterea pandemiei.

Despre Asociația Spital Sofia Sebeș
Asociația Spital Sofia Sebeș, are sediul în municipiul Sebeș, Str. Șurianu, nr 41, cod poștal 515800, județ Alba. Asociația Spital Sofia Sebeș este o organizație profesională, neguvernamentală, apolitică și nonprofit, care își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația în vigoare, prin voința de asociere a membrilor semnatari. Asociația are ca scop principal îmbunătățirea asistenței medicale acordată în Spitalul Sf. Sofia, având ca finalitate creșterea calității vieții și a eficienței activităților sociale și economice.

Ecografie șold nou născut
Ecografie șold nou născut

De ce nou nascutilor trebuie sa li se faca ecografie de sold pentru screeningul displaziei de sold? Dar ce este displazie de sold? Displazia de dezvoltare a soldului reprezinta un viciu de dezvoltare si o adaptare  imperfecta a suprafetelor articulare ale capului femural si a cotilului, care determina ulterior luxatia soldului. Ecografia este o investigatie noninvaziva, nu iradiaza. Momentul optim este varsta de 6 saptamani. Pana la aceasta varsta leziunile displazice pot evolua spontan. Diagnosticarea precoce permite aplicarea unui tratamnet simplu, rapid, eficient si ieftin.  Odata stabilit diagnosticul, recomandarile in ceeea ce priveste tratamentul, vor fi facute de chirurgul ortoped pediatru si nu de cel care efectueaza ecografia ( medic imagist, neontatolog, pediatru sau alte specializari).
Ecografiile se vor efectua in cladirea sectiei de Pediatrie a Spitalulul Municipal Sebes, o data  pe luna.
Costul unei ecografii este de 130 RON. Programari la numarul de telefon 0258 732 665 in intervalul orar 11-14.

 

Încă o veste bună, în prag de sărbători. În dotarea spitalului nostru au intrat două aparate importante pentru calitatea actului medical: un aparat Roentgen digital cu două posturi scopie și grafie, model Apollo DRF, în valoare de 1.092.999,59 lei, care va fi utilizat în Laboratorul de radiologie și imagistică medicală și un aparat Roentgen digital cu două posturi scopie și grafie, model Opera, în valoare de 1.019.996,60 lei, care se va regăsi la Dispensarul TBC.


Aparate Radiologie

 

 

 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sărbătorește azi,17 septembrie,Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului.
OMS a desemnat culoarea portocalie simbol al acestui eveniment.


 

 

 

 

ANUNȚ DISPONIBILIZARE APARAT ROENTGEN

10.09.2019 – Spitalul Municipal Sebeș, reprezentat prin manager Jr.Franchini Anca Mihaela, în conformitate cu prevederile H.G. nr.841/1995,aduce la cunoștința unităților sanitare interesate intenția transmiterii fără plată a următoarelor aparate de radiologie aflate în stare de funcționare deoarece, acestea nu mai sunt necesare instituției noastre dar, ar putea fi folosite în continuare de o altă instituție.

ANUNȚ DISPONIBILIZARE AP ROENTGEN(Click pentru vizualizare)

 

ACȚIUNE IGIENA MÂINILOR-SPITALUL MUNICIPAL SEBEȘ